Projecte educatiu

L’equip educatiu considera l’infant com una persona de la mateixa naturalesa que l’adult, única i irrepetible. Creiem en un infant competent, amb capacitats que li permetin anar construint i ampliant els seus coneixements en un context ric de significats i de relacions. Un ésser capaç d’empoderar-se. Un infant que explora el món que l’envolta utilitzant tots els sentits per a descobrir i conèixer. Que necessita actuar, jugar i explorar a partir dels seus propis interessos i necessitats, sempre en entorns amables.

L’infant necessita actuar, jugar i explorar a partir dels seus propis interessos i necessitats.

Confiem en l’infant, li donem lloc en el procés educatiu, escoltant-lo, respectant el seu ritme, donant significat a la vida quotidiana, acompanyant-lo en el procés d’adquirir seguretat en ell mateix/a, envoltant-lo de benestar i bellesa. Per això, creem un entorn acollidor, amable i saludable, ric en reptes i possibilitats. Un entorn que li permeti descobrir per ell/a mateix/a, desenvolupar la capacitat de resoldre problemes, fomentar la creativitat…, a partir de les relacions afectives amb els altres.

Un infant que forma part d’una estructura familiar, a la qual donem suport en la seva tasca educativa i que està immersa en un entorn social i cultural més ampli que és el municipi. La relació amb les famílies està en la base del nostre treball, creant complicitats amb una comunicació i diàleg constant i fluid, fomentant la seva participació en projectes i activitats del dia a dia de l’escola, recollint les seves propostes i creant espais on es puguin sentir a gust i relacionar-se.


L’Escola Bressol Municipal Colobrers és un espai de relacions i establiment de vincles afectius entre infants, famílies, equip educatiu i municipi. Un espai de socialització on els infants tindran la possibilitat d’establir noves relacions amb altres infants i adults ampliant els seus vincles i adquirint pautes bàsiques de convivència. Un espai que garanteix el seu benestar físic i emocional. Tots formem part de la comunitat educativa i treballem conjuntament pel desenvolupament dels infants.